Waar worden nieuwe munten aangekondigd?

Hi, ik ben regelmatig te laat met instappen tijdens een rally en aangezien ik wel van een gokje hou wil ik eens inzetten op een nieuwe munt met kans op hoog rendement/risico.

Tussen de duizenden munten die er zijn zie ik door de bomen het bos niet en nu vroeg ik me af of ik ergens kan zien welke nieuwe munten er worden gelanceerd en op welke datum zodat ik er eens als de kippen bij kan zijn :money_mouth_face:

Je moet dan vooral op zoek gaan naar airdrops en ico’s.

 1. Initial Coin Offering (ICO):
 • Doel: Een ICO is een manier voor nieuwe cryptocurrency-projecten om kapitaal op te halen door een deel van hun tokens te verkopen aan vroege investeerders. Het is vergelijkbaar met een IPO (Initial Public Offering) in de traditionele aandelenmarkt.
 • Proces: Tijdens een ICO biedt een bedrijf of project een bepaald aantal crypto-tokens te koop aan. Investeerders kunnen deze tokens kopen, vaak met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum.
 • Risico en Beloning: ICO’s kunnen hoog risicovol zijn voor investeerders, aangezien het succes van de token afhankelijk is van het succes van het project. Echter, als het project succesvol is, kunnen de tokens in waarde stijgen.
 1. Airdrop:
 • Doel: Een Airdrop is een marketingstrategie waarbij gratis tokens of munten worden uitgedeeld aan de walletadressen van bestaande leden van de blockchain-community, vaak om bekendheid te vergroten of een nieuw project of token te promoten.
 • Proces: Bij een Airdrop worden tokens direct in de wallets van gebruikers gestort. Dit vereist vaak dat gebruikers bepaalde taken uitvoeren, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief, het delen van een post op social media, of het al in bezit hebben van een specifieke cryptocurrency.
 • Risico en Beloning: Airdrops zijn meestal gratis en hebben dus weinig financieel risico voor ontvangers. De waarde van de ontvangen tokens kan variëren; soms zijn ze weinig waard, maar in andere gevallen kunnen ze aanzienlijk in waarde stijgen.

Hier zijn een paar manieren waarop je op de hoogte kunt blijven van nieuwe munten en hun lanceringen:

 1. Websites zoals CoinMarketCap en CoinGecko bieden vaak lijsten van nieuw gelanceerde munten. Ze hebben ook een kalenderfunctie voor aankomende muntlanceringen.
 2. Websites die gespecialiseerd zijn in Initial Coin Offerings (ICO’s) en token sales, zoals ICOdrops en ICOmarks, geven vaak een overzicht van toekomstige projecten en hun lanceringsdata.
 3. Forums zoals BitcoinTalk en crypto-gerelateerde subreddits kunnen ook goede bronnen zijn van informatie over nieuwe munten.

Op X kan je ook potentiel interessante nieuwe munten vinden maar wees hierbij extra voorzichtig en doe je eigen research!

4 Likes

Zie ook https://airdrops.io en https://dappradar.com/hub/airdrops

1 Like

Bedankt voor de tips! Ik zie al dat ik erg voorzichtig moet zijn met het selecteren van nieuwe munten. Onderstaande tips kwam ik nog tegen om de kans te verkleinen ten prooi te vallen aan een scam.

 • Doe grondig onderzoek naar de individuele teamleden van een project voordat je investeert.
 • Bedrijven die geen whitepapers aanbieden, moeten te allen tijde vermeden worden. Zorg ervoor dat je de whitepaper zorgvuldig leest en analyseert.
 • Een ICO steunt op een token- of valutasysteem voor crowdfunding, en de transparantie van het verkoopproces en de voortgang van de tokenverkoop zijn cruciale indicatoren; een gebrek aan duidelijkheid of het verbergen van verkoopgegevens wijst vaak op frauduleuze praktijken.

Als iemand nog andere tips heeft voor het checken van de betrouwbaarheid hoor ik het graag.